Slagerij Schipper

Beijerse Hof 5-7
3262 VR Oud Beijerland
0186-617714

Lamsvlees

Wij krijgen hele lammeren in de slagerij binnen. Deze echte Hollandse lammeren snijden wij zelf uit tot bijvoorbeeld:

lamsbout | lamskotelet | lamsfilet | lamsracks | lamsshoarma | lamsrollade  | lamsschouder | lamsgehakt | lamspoulet

In het voorjaar leveren wij vers zuiglamsvlees met een heerlijke roomsmaak. Een ware delicatesse! Het lamsvlees is verkrijgbaar in de smaken naturel, gekruid en gemarineerd.

Kalfsvlees

Ons kalfsvlees komt van Hollandse bodem. In ons assortiment:

kalfsoester | kalfsschnitsel | kalfsnek | kalfsentrecote | kalfslende | kalfsgehakt | kalfspoulet | kalfslever  | kalfsschenkel | osso buco | kalfsrollade

Het kalfsvlees is verkrijgbaar in de smaken naturel, gekruid en gemarineerd.

Het Zeeuwse scharrelvarken

Het Zeeuwse scharrelvarken wordt gehouden op een milieu- en diervriendelijke wijze, op een strobed in een ruime stal met uitloop naar buiten. De stal is aangepast aan de varkens! De biggetjes beschikken over een verwarmd strobed. De basis voor dit varken is het Nederlands landvarken en het Yorkshire varken.

Het is bijzonder dat de varkens zelf bepalen wanneer ze naar buiten willen. Door de open opzet van de stallen is er volop daglicht wat zorgt voor een natuurlijk dag- en nachtritme. Het vlees is van absolute topkwaliteit. Gegarandeerd zuiver van smaak en antibiotica vrij. Het voer bestaat voornamelijk uit graan, stro en soja en wordt voor een belangrijk deel geteeld op eigen land. Het vlees is mooi droog, goed van structuur en erg lekker. U kunt elk moment van de dag een kijkje nemen in de stal via de webcam op www.hetzeeuwsescharrelvarken.nl

Ibericovlees

In ons assortiment vindt u nu ook Iberico varkensvlees. Het Iberisch varken is uniek in zijn soort en groeit op even unieke wijze op in Spanje. Het varken profiteert van de eigenschappen van zowel het Spaanse klimaat als de Spaanse omgeving. De genetische eigenschappen van het Iberisch varken leveren een varken op wiens vlees het cholesterolgehalte reduceert. Het vet van het vlees bevat zogenaamde gezonde eigenschappen. De intramusculaire vetten zorgen ervoor dat het vlees als het ware smelt in Uw mond, een ware delicatesse! 

In ons assortiment vindt u diverse Iberico vleeswaren, zoals jamón iberico, salchichon (een soort salami) en chorizo. 

Daarnaast hebben wij voor u: `

racks | lomo (lendefilet) | procureur | pancetta (buik) |worstjes

Oma's kip

Oma's kip is toegankelijk, vertrouwd en vol van smaak. Op het eerste gezicht alles wat een heerlijk stukje kippenvlees moet bevatten. Het is een stukje vlees met een stevige en malse structuur, die bovenal vol van smaak is. Tegen een betaalbare prijs krijgt uw consument een duurzaam en een diervriendelijker stuk kippenvlees. Maar Oma's kip heeft nog veel meer aspecten die ervoor zorgen dat er een uniek Hollands en bewust stukje kip ontstaat.

  • Sterk en langzamer groeiend ras, namelijk het Hubbard ras.
  • Er wordt gestreefd naar een antibiotica vrije kip.
  • De kip krijgt 40% meer de ruimte in de stal in vergelijking tot de reguliere kip.
  • De kip leeft 20% langer in vergelijking met de reguliere kip.
  • De kip leeft in een stal waar een dag- en nachtritme wordt gehanteert.
  • Voldoende afleidingsmateriaal in de stallen, zoals strobalen en gaan strooien.
  • Het voer van de kip is 100% plantaardig en bevat minimaal 70% graan.
  • Een gedeelte van de opbrengst wordt gebruikt  voor investeringen in producten m.b.t. verduurzaming in de sojateelt.

Label Rouge Shcarrelkip

Het Label Rouge keurmerk staat voor pluimveevlees van superieure kwaliteit. De productie vindt plaats op kleinschalige pluimveehouderijen waar het pluimvee een vrije uitloop heeft. Deze productiemethode, uniek in de wereld, respecteert dus zowel het dierenwelzijn als het milieu. Bovendien bevat Label Rouge kip geen antibiotica.

Het Label Rouge pluimvee leeft de hele dag in open lucht of met vrije uitloop in een landschap waar het pluimvee midden in open grasvelden of bossen vertoeft en gevoed wordt met granen die heel vaak lokaal geoogst worden. 

Door hun afkomst, voeding en de houderij in open lucht, smaakt het Label Rouge pluimvee uitstekend. Omdat ze afstammen van rustieke rassen die geselecteerd worden voor hun tragere groei, heeft het pluimvee een duidelijk langere afmestperiode, wat een steviger en smaakvoller vlees oplevert.

Slagerij Schipper

Beijerse Hof 5-7
3262 VR Oud Beijerland
0186-617714

Openingstijden

maandag 11:00 - 17:30
dinsdag 08:30 - 17:30
woensdag 08:30 - 17:30
donderdag 08:30 - 17:30
vrijdag 08:30 - 19:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten