Slagerij Schipper

Beijerse Hof 5-7
3262 VR Oud Beijerland
0186-617714

Inkoopstrategie van slagerij Schipper

Bij Slagerij Schipper hechten we natuurlijk veel belang aan onze producten en daarom selecteren en kopen wij nog steeds zélf onze runderen. Dat heeft drie grote voordelen, want alleen zo weten we zeker waar ons product vandaan komt, kunnen we de kwaliteit van ons rundvlees zelf ook blijvend controleren en kennen we de herkomst van ons vlees.

Wij selecteren onze runderen bij Veehouderij Joop Schouten in Benschop, een prachtig dorp in de Lopikerwaard. Dat doen we al sinds 2008. Voordat we bij Joop kwamen, kochten we sinds 1990 ruim vijftien jaar dieren in Oudewater. Daar waren we terecht gekomen nadat de veemarkt in Leiden zijn deuren gesloten had.

De runderen van Joop krijgen een gevarieerde voeding, met gras, hooi en granen als hoofdbestandddeel. De prijs van de runderen komen we op traditionele wijze overeen. U zult het misschien niet geloven, maar tot op de dag van vandaag doen we nog gewoon ouderwets ‘handjeklap’, de karakteristieke manier van koehandel in Nederland.

Tot 2001 mochten we bij Slagerij Schipper zelf onze runderen slachten, maar na een aantal epidemieën is de regelgeving op dat gebied aangescherpt. Sindsdien worden de dieren geslacht bij de Firma Van Kooten: een kleinschalig en professioneel slachtbedrijf vlakbij de stallen en weilanden van Joop. De runderen hebben daardoor weinig stress bij het transport en komen op die manier niet alleen kraakvers, maar ook in uitstekende staat binnen in ons productiebedrijf op de Kerkstraat.

Wij hechten veel waarde aan onze transparante manier van inkoop en productie. Als u vragen heeft over de herkomst van ons rundvlees, kunt u dat dan ook zeker vragen in de winkel. Wij beantwoorden uw vragen graag!

Worstmakerij van slagerij Schipper

Vroeger was het aanbod vleeswaren bij de gemiddelde slager vrij beperkt. Je had leverworst, kookworst en misschien wat verse worst, maar dat was het dan ook wel. Bij Slagerij Schipper hebben we tegenwoordig gelukkig een moderne worstmakerij en produceren we ook zelf onze vleeswaren. Daardoor hebben we inmiddels meer dan zestig worstsoorten in ons assortiment.

In onze productieruimte op de Kerkstraat worden diverse specialiteiten nog zélf gemaakt. Dirk, die al drie generaties werkzaam is bij Slagerij Schipper runt de scepter en produceert onder meer cervelaat, gebraden gehakt, zure zult, leverkaas en diverse grillworst soorten. Maar goed, dat is maar een greep uit ons aanbod…

In de werkruimte, waar ook ons verse vlees binnenkomt en wordt uitgesneden, staan de meest moderne machines die nodig zijn voor een gespecialiseerde slager in deze tijd. Waaronder een rookkast om onze vleeswaren en worstsoorten te roken. Zo vinden wij onze eigen rookworst zelf stiekem nog steeds de lekkerste van de wereld…

Dus als u op zoek bent naar verse en ambachtelijk bereidde specialiteiten: U weet ons te vinden!

Slagerij Schipper

Beijerse Hof 5-7
3262 VR Oud Beijerland
0186-617714

Openingstijden

maandag 11:00 - 17:30
dinsdag 08:30 - 17:30
woensdag 08:30 - 17:30
donderdag 08:30 - 17:30
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten